Spring naar inhoud
ACCEPTED

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

GROEN-GEZELLIG EN DUURZAAM !!

Door: Gebruiker verwijderd
12 oktober 2023

Een Boerhaavense initiatief om mensen in combinatie met duurzaamheid met elkaar te verbinden

Achter onze locatie Schalkwijk Divers(SSHO)/Kleine Ringvaart aan de Floris van Adrichemlaan 102 ligt een groot schoolplein waar we graag een buurttuin willen maken. Nieuwe plek voor ontmoeting voor en door de bewoners van de Boerhaavewijk. In deze buurtuin is ook een stuk grond gereserveerd waar kruiden en bloemen worden geplant. Voorts worden in de tuin ook een aantal banken geplaatst waar mensen kunnen zitten en elkaar ook kunnen ontmoeten en in een groene omgeving kunnen verblijven. Vooral voor mensen die graag met andere wijkbewoners willen ontmoeten, is dit een mooie plek waar zij even uit huis kunnen gaan en andere mensen kunnen ontmoeten.

In samenwerking met een AP+E architect team is er een voorlopig ontwerp gemaakt en is er een dag georganiseerd waarin samen met een groep bewoners die zeer enthousiast waren in de tuin is gewerkt. Er zijn tegels gelicht en bomen en planten geplaatst gecombineerd met een gezellige barbecue.

Kruiden en planten tuin|
Naast het schoolplein ligt een grasstrook. Hier willen wij het gras verwijderen en een kruiden en plantentuin van maken. Hier worden verschillende kruiden gezaaid en zaden van bloemen. Dit wordt uitgevoerd door bewoners en ook door hen onderhouden waarbij eenieder verantwoordelijk is van een onderdeel van deze tuin.

Inrichting buurttuin|
In samenwerking met de eerdergenoemde tuinarchitecten en buurtbewoners wordt de buurttuin verder ingericht. Er worden nog meer bomen en planten gepoot en houten banken en tafels worden geplaatst.

Natuureducatie kinderen|
Wij willen de buurttuin ook gebruiken voor natuureducatie van kinderen. Hier kunnen kinderen van de omliggende basisscholen gebruik van maken en kan kinderen verteld worden over plantengroei en hoe zij planten kunnen verzorgen. Ook is er een gedeelte van de tuin waar zij zelf planten kunnen zaaien en verzorgen.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren