Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Binnentuin wandelpromenade "de Burgen"

Door: Gebruiker verwijderd
7 oktober 2023

Een prachtig groene wandelpromenade temidden van "de Burgen" (Sanden- Pratten-, en Engelenburg). Een oase tussen het beton!

De randen van de (wandel)promenades van "de Burgen" (Sanden-, Pratten-, en Engelenburg) vergroenen en voorzien van zitmogelijkheden. De recent gerenoveerde promenade die alle Burgen met elkaar verbind is recent voorzien van een nieuwe toplaag met anti-slip.

Buiten de anti-sliplaag resteert aan beide zijden een aanzienlijke hoeveelheid kaal beton. Het idee is om deze te vergroenen door het plaatsen van een doorlopende afrastering (verhoging) direct grenzend aan het bewandelbare deel. Hierdoor creëer je een aantal grote "bakken" die vanaf de doorgaande wandelroutes tot aan de buitenranden van de promenade reiken.

Zo'n nu gecreëerde "bak" kan vervolgens met aarde en het nodige groen gevuld worden. Op deze manier zal er als het ware een grote binnentuin ontstaan waar op diverse plekken vervolgens enkele banken geplaatst kunnen worden zodat bewoners of bezoekers hier van de binnentuin kunnen genieten.

Aangezien de draagkracht van de constructie aanzienlijk hoog is kan dit plan zonder extra aanpassingen aan de architectuur uitgevoerd worden. Om de binnentuin van voldoende water te voorzien wordt het hemelwater via de afvoer van de bestaande hoogbouw opgevangen in reservoirs (nog aan te leggen). Er zijn diverse locaties langs de promenade die hiervoor geschikt zijn.

Het ontwerp van de binnentuin zelf zal met inspraak van de bewoners en belangstellenden tot stand komen zodat een ieder die zich betrokken voelt zijn of haar input kan geven over de aan te schaffen planten en het design van de tuin.

Het voordeel is dat deze binnentuin er voor zal zorgen dat de wandelpromenades er niet alleen mooier uit zullen gaan zien (bewoners aan de binnenzijde kijken niet langer uit op een plak saai beton met geparkeerde auto's), het zal er ook toe leiden dat bewoners en passanten eerder geneigd zijn hier een wandelingetje te maken en al doende met elkaar in gesprek raken.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Gebruiker verwijderd | 7 oktober 2023 10:10

Tuinieren is goed voor je en om contact te hebben met medebewoners.
Goed tegen eenzaamheid onder ouderen.
Ik wil wel helpen ook.
Fruitbomen/ bessen planten...

Reageren


Gebruiker verwijderd | 7 oktober 2023 11:22

goed plan! Ik woon hier niet maar zie ook al jaren deze gemiste kans. Dan wél met VEEL groen en niet hier en daar een bak, maar echt zoals in het voorgestelde plan: een groene promenade creëren.
Top!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 7 oktober 2023 14:04

Een fantastisch plan waar iedereen die hier loopt of woont plezier aan kan beleven. Denk dat er door de bewoners wel een tuin commissie is samen te stellen die dit dan gezamenlijk kunnen gaan onderhouden. Wellicht is er vanuit de aangrenzende VVE's ook wel wat onderhoud budget te regelen is.
Ik ben erg voor dit plan.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 7 oktober 2023 19:00

Wellicht aardig om te vermelden: toen de Burgen werden opgeleverd was de promenade voorzien van pergola's, bankjes en grote plantenbakken ter hoogte van de "tramhuisjes"/overdekte opgangen. Op een aantal plaatsen waren ook speeltoestellen neergezet. Ook waren er kunstwerken aan de zijkanten van de "tramhuisjes" aangebracht. Het onderhoud van al dit moois liet te wensen over, de zaken raakten in verval en omdat de gemeente het onderhoud te duur vond worden is alles weggehaald. Ik ben vóór herstel

Reageren


Gebruiker verwijderd | 7 oktober 2023 22:34

Ik ben weer voor, ik hoop dat dit initiatief wel vruchten gaat leveren, na oplevering renovatie is door de gemeente aangeboden bakken te plaatsen door de bewoners zelf te onderhouden. Dit heeft geen vruchten geworpen.
Een beetje groen misschien een mooie vruchtenboom zal het aangezicht veel goed doen. Een mooie opstelling waar kinderen vrij spel kunnen ontwikkelen zou ook fantastisch zijn. Maak de brugjes weer sociaal.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 8 oktober 2023 07:53

Het wordt er alleen maar mooier door. Een ommetje over de burgen het even zitten op een bankje mijmerend in je buurtje het al dat groen om je heen. Babbeltje hier em daar. En met die gene met de groene vingers die het leuk vinden het groen te onderhouden gewoon met elkaar. Dat is toch mooi? En niets moet of is verplicht

Reageren


Gebruiker verwijderd | 7 oktober 2023 17:35

Na de Upgrade van de promenade is het te wit, strak en kaal geworden. Veel bewoners spreken van "pijn aan de ogen" en ik heb tegenwoordig een zonnebril nodig. Vergroening door plantenbakken en aangevuld met een doorlopende pergola met klimplanten (blauwe regen, witte regen, hop etc) zal voor vergroening zorgen en dat vogels, vlinders en insecten weer zullen rondvliegen in onze "beton" omgeving.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 8 oktober 2023 15:28

Meer groen is belangrijk tegen klimaatopwarming!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 17 oktober 2023 09:51

The plan sound really nice with some grennery around the prominade. Please implement this.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 18 oktober 2023 14:20

Heel goed plan, leuk, gezellig
Mijn zorgen gezet bij "ik ben tegen ".

Reageren


Gebruiker verwijderd | 19 oktober 2023 16:15

Top idee. Heb al twee jaar op rij een idee gestuurd voor extra plantenbakken op de wandelpromenade. Genoeg likes, maar de gemeente kwam met het antwoord dat het geen optie was omdat het dan te zwaar werd voor de promenade? Ik hoop dat dit lukt!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Gebruiker verwijderd | 18 oktober 2023 14:17

Ik ben niet echt tegen, heel leuk plan
Maar waar ik bang voor ben is dat de hangjongeren die nu op een bepaalde plek hangen nu overal zullen gaan zitten en overlast
bezorgen qua geluid 's avonds laat.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 18 oktober 2023 22:23

Leuk plan, hoe groener hoe beter!
Ik ben alleen bang dat kinderen en honden er lekker in gaan banjeren en dan alle grond uitlopen over het nu juist zo netjes gemaakte loopvlak.
De één is bang voor hangjongeren tot 'savonds laat, maar ik vind spelende en schreeuwende kinderstemmetjes 'sochtends vroeg op de genoemde klimrekken of in deze groenstrook ook niet ideaal.... Het echoot daarvoor teveel tussen de gebouwen.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren