Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Veilig groen voor en door bewoners

Door: Gebruiker verwijderd
4 oktober 2023

Een veilige groenstrook, die wordt onderhouden en gebruikt door jong en oud.

Het pad achter de groenstrook bij de flat Engelenburg nrs. 109-143 is geen prettige, veilige passage. De huidige situatie bestaat uit grote bosstruiken, die over het pad groeien.
En daarbij zorgen voor een onoverzichtelijk en onveilig gevoel.
Het plan is de struiken te ruimen, daarbij de bestaande bomen te laten staan. Het gerooide deel zal worden beplant met laag blijven insectenaantrekkende planten met als doel :
a. onderhoud door en voor bewoners - van jong tot oud
b. educatief inrichten zodanig dat de jeugd betrokken kan worden bij de natuur.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Gebruiker verwijderd | 8 oktober 2023 22:00

Een veilige omgeving start bij een veilige inrichting van de buitenruimte. Als we onveilige ruimtes, paden en/of begroeiingen gemakkelijk kunnen aanpassen en veiliger kunnen inrichten is dat WINST voor alle betrokken bewoners die er dagelijks langs moeten lopen. Als hiermee ook nog een mooiere, interessantere en gevarieerde omgeving wordt gecreëerd dan is dat EXTRA WINST!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 15 oktober 2023 15:17

Veiligheid staat voorop, het is een donker stukje
Hoe leuk is het om iets moois te maken van een stukje grond met fruitbomen.struikjes en bloemen...goed voor de bijen en vlinders, vogels en uiteraard je eigen buren

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Gebruiker verwijderd | 23 oktober 2023 11:58

Alles goed en wel, de op de kaart/foto getoonde plek is planmatig neergezet als bosrand. De prachtige hoge hazelaarstruiken, hulst etc. zijn prachtige struiken om vanuit de flat tegen aan te kijken. Wij genieten hier dagelijks vanVogels, vlinders en insecten gedijen hier. De ondergroei zou je vanuit veilgheidsoogpunt wat vaker kunnen snoeien, maar de voorgestelde lage struikjes die het doorzicht ontnemen zullen de veiligheid verminderen!

Reageren
Gebruiker verwijderd | 23 oktober 2023 13:10

Onlangs is er flink gesnoeid in het door ons zeer gewaardeerde “ uitzicht “ , het is nu mogelijk om vanaf de overkant van de Frieslandlaan dwars door het flink uitgedunde struweel ,de flat en het pad te zien. Probleem dus opgelost . Wij, de bewoners van de eerste verdieping ,genieten van deze “ bosrand en de vogels die de bomen ,struiken , bewonen. Onze hele galerij is tegen verder snoeien en we nodigen een ieder uit om af en toe rotzooi op te ruimen ,een bollenpakket te planten ,of te vegen .Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren