Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is door naar de stemronde

Dreamschool Schalkwijk

Door: Daniël Westra
17 oktober 2021

Jeugd sterken in ontdekking en ontwikkeling van hun talenten, eigenwaarde en zelfvertrouwen om alle uitdagingen van het leven aan te kunnen.

It takes a village to raise a child! 

  1. Voor wie: 
Elke vrijdagavond tijdens schoolweken is er een bijeenkomst voor de jeugd tussen de 12 en 18 jaar. Deze groep gaat samen op onderzoek naar hun interesses en hun talenten. De persoonlijke ontwikkeling is van groot belang voor hun eigenwaarde en zelfvertrouwen. 

  1. Wat wil je doen: 
De jeugd wordt aangemoedigd om op vier belangrijke leefgebieden zicht te ontwikkelen: Intellectueel, Fysiek, Sociaal en Mentaal. Hiervoor stellen ze doelen. Doelen kunnen zijn om te leren youtube filmpjes maken, ondernemen, muziek instrument spelen, mediteren, yoga, fotografie, gamen, koken, boek schrijven, zingen, tekenen, schilderen, programmeren etc. 
De groep gaat samenwerken aan de ontdekking en realisatie van hun doelen. Aan deze doelen zijn dan weer leerzame activiteiten gekoppeld. Hiermee wordt tevens het draagvlak vergroot voor ieder zijn interesses en de diversiteit.  

Daarnaast zal er ook eens per kwartaal een dienstbetoon project worden gedaan. Door dienstbetoon en gerelateerde activiteiten krijgt de jeugd de kans om bijeen te komen, nieuwe vaardigheden te leren, moeilijke opdrachten uit te voeren en vriendschappen met leeftijdsgenoten te sluiten. Daardoor kan de jeugd zich sociaal, fysiek, mentaal en intellectueel ontwikkelen en zinvol dienstbetoon doen.  
In de zomervakantie wordt er gekeken naar hun interesses en doelen. Zo kunnen ze zich inschrijven bij aansluitende zomerprogramma's of kampen. 

Maandelijks zullen er ook gezamenlijke coachings/mentorgesprekken zijn met jongvolwassen tussen de 18 en 29 jaar om deze te begeleiden in hun studie, baan, carriere en of persoonlijke ontwikkelingen gecombineerd met een leuke activiteit.  

  1. Wat hebben de Schalkwijkers eraan 
De jeugd van Schalkwijk is de toekomst! De toekomst van Schalkwijk wordt gebouwd door haar eigen jeugd. Hoe beter hun ervaringen, hun persoonlijke groei in de bloei van hun leven, hoe beter hun verbinding en hechting met de wijk en de stad. Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren