Spring naar inhoud
Dit plan is (nu) niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is (nu) niet haalbaar

Bloembak wegafsluiting/sluis

Door: Nicole Getrouw
17 oktober 2021
Gemeente Haarlem | 26 nov. 2021, 09:00

Dit plan wil de verkeersveiligheid in de Ramaerstraat verbeteren. Deze maatregelen worden direct doorverwezen naar de Verkeerswerkgroep Schalkwijk en de gemeente. Veiligheidsmaatregelen, die aantoonbaar nodig zijn, worden uit het reguliere budget van de gemeente betaald.

Bloembakken om een straat af te sluiten voor een veiligere oversteek bij een basisschool en het brengt kleur aan in de straat

In de Ramaerstraat wordt zeer regelmatig te hard gereden en dit gebeurt in een straat waar de hele dag kinderen oversteken zonder te kijken. Het is precies tegenover een basisschool dus er is logischerwijs een enorme toestroom. Ook is het in de ochtend een chaos met het halen en brengen van de kinderen. Ik wil graag een veiligere straat voor mijn kinderen en alle anderen die regelmatig oversteken van het Ben liespad de Ramaerstraat in. 

Mijn plan is om de straat te voorzien van grote bloembakken en eventueel een met kinderhandjes gemaakt zebrapad waardoor het geen doorgangkelijke weg meer is en alle kinderen veilig kunnen oversteken.   

Ik hoor veel buren klagen en wij kijken dagelijks vol afschuw naar de scheurende auto's in onze straat. 50  likes moet niet moeilijk zijn om te halen.


Argumenten

Argumenten voor

Jolanda Mercera | 17 oktober 2021 22:41

Ik ben voor, want het is al tijden een onveilige situatie. Het is wachten op het moment dat het een keer fout gaat.

Reageren


Ruben Mast | 17 oktober 2021 22:46

Het is er inderdaad heel druk en gevaarlijk met al die auto’s op dat punt. Zebrapad zou mooi zijn, afsluiten met bloembakken nog beter.

Reageren


lien mast-wijnstroom | 18 oktober 2021 15:34

Auto's rijden vaak te hard. Onoverzichtelijk door geparkeerde auto's. Zeker voor kinderen die over moeten steken!!!

Reageren


Monique Hoek | 18 oktober 2021 15:35

Een zebrapad zou heel fijn zijn erg onveilig nu. En één richting verkeer zou ook fijn zijn. Bloembakken praktische en mooi. Top

Reageren


Bas Moolenaar | 18 oktober 2021 17:57

Ik ben voor want veiligheid van de kinderen gaat voor alles, tijd dat hier wat aan gedaan wordt. Aangezien er in de hele buurt te hard gereden wordt zou ik het op meer plekken willen zien

Reageren


Bahar Öztürkoğlu | 18 oktober 2021 19:14

Een straat waar de hele dag door kinderen oversteken waar een school aanwezig is, kan en zou absoluut niet zo onveilig mogen zijn. Vindt het triest dat niet de gemeente maar de bewoners hiervoor op moeten komen. Onverantwoord dat de gemeente dit niet ziet aangesproken wordt en toch niets mee gebeurd.

Reageren


Peter Jongejan | 18 oktober 2021 19:48

Ik ben voor iets wat de snelheid van de doorgaande auto's afremt. Echter niet de straat afsluiten. Doorgaand verkeer moet mogelijk zijn.

Reageren


dinat vaal | 21 oktober 2021 22:14

Ik ben voor want ik heb al diverse auto’s gezien die hard rijden of tegen het verkeer in gaan vooral die pakket bezorgers doen dat veel dat bij een school vind ik gevaarlijk waar veel kinderen zijn vroeg of laat gaat echt verkeerd het zou je kind dan maar zijn

Reageren


Argumenten tegen

Lode van Rooijen | 22 oktober 2021 14:16

Straat afsluiten slaat nergens op, het gaat allemaal om gedrag van mensen. En dat verander je niet met dit plan, dan gaan ze gewoon door een andere straat. Je kinderen met de auto afzetten bij school en dan keihard wegrijden. Dan kan je heel Schalkwijk wel afsluiten. Zonde van het geld, beter besteden aan leuke dingen.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren