Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is door naar de stemronde

IEDERE STRAAT MAG HAAR EIGEN VLINDERS

Door: Edip Bagdadi
14 oktober 2021

Door de vreugde en glimlach n bewoner van doorgeven aan iemand op straat ofn ander tegenkomt op de werkvloer of n spelende kind op straat

“ IEDERE STRAAT MAG HAAR EIGEN VLINDER ”

Schalkwijk wordt al jaren gezien als een achterstandswijk, maar eigenlijk is de wijk een “schatkist” vol met diversiteit. Een bloemenveld gevuld met tientallen bloemen en verschillende kleuren.Deze bloemenzee trekt verschillende insecten aan zoals bijen en “De Vlinders”

Vlinders zijn de sieraden van bloemenvelden, van de bloemen die te vinden zijn in onze straten, tuinen en op onze balkons. 
Vlinders brengen “vreugde” met zich mee. 

Is er iemand die in zijn of haar leven niet met vreugde achter een vlinder aangerend is om de magical touch van de vlinder te ervaren?Of gehoopt dat de vlinder op je neer zou dalen. De aanraking van een vlinder is bijzonder. 

Velen hebben beelden van vlinders op hun balkon of in de tuin om de omgeving op te vrolijken met de mooie kleuren die de vlinder met zich meebrengt.

Graag zou ik de “schatkist” wijk willen opvrolijken met “De Vlinders”.Hiermee wil ik meer positiviteit in onze straten brengen.Al bijna twee jaar hebben wij allemaal te maken met covid-19 en alles wat het met zich meebrengt. Persoonlijk denk ik dat iedereen in Schalkwijk de positiviteit en vreugde van de vlinder wel kan gebruiken.

Om deze reden zou ik graag zo een “30 mozaïek vlinders” willen maken en monteren om de straten, de buitenkant van wijkcentra, woningen, elektriciteitshuisjes, schoolmuren en/of de gevels van flats op te vrolijken. 

Ik zou graag mooie, gekleurde vlinders naar de wijk willen brengen om de vrolijkheid in de wijk terug te brengen. 

Zonder insecten is er geen leven mogelijk op onze wereld. Niet alle insecten zijn misschien even mooi, maar ze zijn allemaal wel even belangrijk voor ons ecosysteem en dus voor ons. Laat dan het mooiste insect,“De Vlinder” onze wereld, onze straten opvrolijken. 

Met vriendelijke groet,

Edip Bagdadi

De vlinders zullen gemaakt worden aan de hand van de “Gaudi techniek” (Gaudi is bekenste mozaiek kunstenaar uit Barcelona)en zal per stuk ongeveer 50x70 cm/60x80 cm zijn, dus, een grote vlinder.Argumenten

Argumenten voor

saskia bitter | 15 oktober 2021 19:51

Vlinders zijn prachtig om naar te kijken

Reageren


Dudu Ozcan | 18 oktober 2021 14:25

Ik ben voor, omdat in Schalkwijk te weinig kunst en dergelijke zijn

Reageren


Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren