Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is door naar de stemronde

De Eco Expeditie -Ontdek de lokale biodiversiteit

Door: Loes Potgieter
1 oktober 2021

De Eco Expeditie is een wandelroute door Schalkwijk. Met een digitale app en toffe stoeptegels bieden we content over de lokale diversiteit.

Door de digitalisering hebben we steeds minder contact met de natuur. Dit heeft grote gevolgen voor onze toekomst, want de natuur heeft juist een positieve impact op het welzijn van de mens. De Eco Expeditie biedt hier een oplossing voor. Het onttrekt de blik van het digitale beeldscherm en richt de ogen op de lokale biodiversiteit in Schalkwijk!

Dit kan door gebruik van een digitale navigatie app met locatieberichten, die zijn gekoppeld stoeptegels met illustraties over natuur weetjes uit de buurt. Alle kleurrijke stoeptegels die je tijdens de route onderweg tegenkomt, beschikken over een QR-code. Door deze QR-code te scannen, krijg je toegang tot de app en krijg je informatie over de natuur uit de omgeving. Hier tref je diverse content aan zoals teksten, filmpjes, foto’s en audiofragmenten.

Ons doel? Meer bewustzijn creëren voor de biodiversiteit in Schalkwijk. Zo maken we de wereld meer leefbaar voor mens, plant en dier! Kijk voor meer informatie op www.eco-expeditie.nl

Argumenten

Argumenten voor

mirjam touw | 5 oktober 2021 13:13

Omdat Schalkwijk zoveel moois heeft te bieden aan natuur. Het is er echt prachtig. Zou toch geweldig zijn als meer mensen, touristen, jongeren, scholen door de actieve wandeling en aanvullende informatie, meer plezier gaan beleven van Schalkwijk en het groen erom heen

Reageren


Patricia Kwappenberg | 5 oktober 2021 13:24

Als ik vertel dat ik in Schalkwijk woon krijg ik vaak negatieve reacties te. De straten zijn slecht (wordt aan gewerkt), het is een troep (doen inwoners veelal zelf door hun vuilnis en grofvuil gewoon aan de weg te zetten). Maar Schalkwijk is zoveel meer dan dat, zoveel meer als het winkelcentrum waar nu hard aan verbouwd wordt. Er ligt veel mooie natuur rond Schalkwijk en dat mag best eens op de kaart gezet worden.

Reageren


maaike touw | 5 oktober 2021 13:55

top idee , wandelen , schalkwijk verkennen, en de groene omgeving ontdekken

Reageren


miriam van Dun | 6 oktober 2021 09:20

Schalkwijk is de groenste wijk van Haarlem, vooral de groene zoom eromheen is prachtig en mede door de inzet van veel gemotiveerde vrijwilligers blijft al dat moois behouden. Het is wel ironisch dat digitalisering voor verwijdering van natuur en tevens tot toenadering wordt gezien. Maar alles wat tot meer bewustzijn en respect voor natuur in onze nabije omgeving leidt, is mooi meegenomen!

Reageren


Lode van Rooijen | 6 oktober 2021 14:36

Misschien kunnen jullie samenwerken met dat andere plan over die natuurbordjes

Reageren


Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren