Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is door naar de stemronde

Blokhut voor Stichting Ecoring op Tennispad 2

Door: James Snell
29 september 2021

Ecoring wil een blokhut bouwen. Het voormalige kantinegebouw, werd gesloopt. Wij hebben nu een tijdelijke oplossing in de vorm van een tent.

Stichting Ecoring is voornamelijk sociaal gericht. Onze activiteiten zorgen voor een samenhorigheidsgevoel bij de buurtbewoners. Op ons land, bieden wij gezond voedsel, natuureducatie, speelmiddagen voor kinderen en wij combineren de natuur met evenementen op gebied van kunst en cultuur om buurtbewoners te inspireren. 
Onze deur staat altijd open, iedereen is welkom.
Wij zijn 12 maanden per jaar op ons land te bezig. Tijdens de zomermaanden hebben wij zes activiteiten op ons land georganiseerd en wij willen dit ook graag gedurende de wintermaanden continueren.
Sinds drie jaar bivakkeren in een grote tent. In de zomermaanden is dit te doen maar tijdens de wintermaanden is het een koud, winderig en vochtig onderkomen waar niets in te organiseren valt. 
Wij willen een dak boven ons hoofd!
Het is onze grote wens om op dezelfde locatie waar vroeger het kantinegebouw stond, een blokhut van 6 x 12 meter bouwen. 
Wij hebben hard gewerkt en ons steentje bijgedragen om voorzieningen zoals: gas, water en elektra te realiseren.
De Blokhut zal op verschillende manier gebruikt gaan worden. Op de eerste plaats als plek waar iedereen uit de buurt kan samenkomen. Denk hierbij aan jongeren, gezinnen met jonge kinderen en de ouderen. Ook aan bewoners in alle leeftijdsgroepen, die sociaal vereenzaamd zijn, willen wij een plek bieden om in contact te komen met elkaar en medebuurtbewoners te ontmoeten. Het zal de sociale cohesie zeker ten goede komen.
Er zullen creatieve buurtactiviteiten voor jong en oud worden georganiseerd, zoals workshops mandenvlechten, wol vilten etc. en allerlei activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuureducatie. 
In de toekomst  hopen wij aan de achterzijde een mindervalide toilet te realiseren.


Argumenten

Argumenten voor

Nelly Sinkeler | 30 september 2021 10:13

Ik ben voor, want een blokhut biedt een centraal punt voor informatie over de tuin en voor evenementen, daarbij voor mensen uit de buurt aantrekkelijk om elkaar ongedwongen te kunnen ontmoeten.

Reageren


Alfons Heijmen | 30 september 2021 10:52

Het een voorziening is voor een aktieve club die van betekenis is voor scholing, vermaak en verbondheid van vele Haarlemmers en mensen uit de verdere omgeving. De Blokhut maakt het mogelijk om ook in de maanden dat er geen buitenactiviteiten plaats kunnen vinden vanwege het weer, toch bijeenkomsten gehouden kunnen worden. Prachtig!

Reageren


alexandra kroes | 1 oktober 2021 08:35

Gedurende de zomertijd is er veel gaande, veel sociale activiteiten maar dat ligt de rest van het jaar stil. echt heel jammer!! De blokhut is de oplossing hiervoor. Dan kunnen we elkaar blijven ontmoeten en leuke dingen blijven doen.. 🦜het maakt de wintertijd een stuk gezelliger💚

Reageren


Henke Daalder | 3 oktober 2021 21:50

De activiteiten deze zomer werden goed georganiseerd en goed bezocht
Een bijzonder initiatief en een verrijking voor onze buurt.
Graag continuïteit voor zulke projecten, we willen geen winterstop!.

Reageren


Liesbeth Baas | 7 oktober 2021 10:00

Ontmoetingen op een spontane manier plaats vinden . Wat een praatje of iets beleven met anderen kan helpen gebeuren.

Reageren


Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren