Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is door naar de stemronde

Voetbal On Demand

Door: Anass El Hachimi
20 september 2021

Twee keer per week wil ik een voetbalveld uitstallen waar jongeren vrij mogen voetballen. De jongeren geven aan waar zijn willen voetballen.

 Sport verbindt. Sport verbroedert. 


Sport is meer dan slechts bewegen. Het schept een gevoel van saamhorigheid en onderling respect. Door middel van sport wil ik investeren in de gezondheid en sociale samenhang van jongeren.


 Ik zie ontzettend veel jongeren in Schalkwijk. Jongeren met potentie. Helaas zie ik ook dat er valkuilen zijn voor het vervullen van hun volle potentie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toename van het telefoongebruik of het gamen thuis. Met mijn plan wil ik het laagdrempeliger en toegankelijker maken om te sporten en jongeren en tools meegeven die ook mee te nemen zijn buiten het sportveld. 


Het is van groot belang dat sport voor iedereen toegankelijk is. Het zou niet uit mogen maken waar je woont. Je inkomen zou ook geen drempel mogen vormen. Twee keer per week wil ik een mobiel voetbalveld uitstallen waar jongeren vrij mogen voetballen. In elke wijk zijn er genoeg lege pleintjes en grasvelden waar dit plaats kan vinden. De jongeren geven door middel van sociale media aan waar zij graag willen voetballen en ik zal een plek zoeken waar er in de wijk een voetbalveld uit te stallen is. Zo hoef je ook niet te ver van huis zijn om te sporten. Je zou het wel “Football on demand” kunnen noemen. Daarnaast is het idee dat er eens per kwartaal een “influencer” wordt uitgenodigd om de jongeren verder te motiveren en enthousiasmeren. De uitvoering gebeurt onder leiding van mijzelf mét extra hulp van professionals. 


Ik heb zelf van dichtbij ervaren hoe belangrijk sport voor mij is. Voor de kiezers/ lezers op een rijtje wat het voor mij heeft gedaan en waarom ik het zo belangrijk vind: 

- Sport draagt bij aan participatie en integratie. 
- Sport is het sociale cement van de samenleving. 
- Sport draagt bij aan de ontwikkeling van teamgeest en het idee van fair play. 
- Breedtesport is dé voedingsbodem voor topsport.

 Voetbal on demand, omdat geen enkele Schalkwijker buitenspel mag staan. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Paulien Heesbeen | 23 september 2021 16:26

er wordt al veel gevoetbald door vele partijen. TTT, Hattrick, Dangelo. Nog meer erbij? Sport verbroederd, dat ben ik met je eens. Maar er is genoeg voor deze doelgroep aan veldjes en Cruijff court.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren