Spring naar inhoud
Dit plan is (nu) niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is (nu) niet haalbaar

Skatepark Schalkwijk

Door: Tijl Van Osch
18 september 2021
Gemeente Haarlem | 26 nov. 2021, 09:00

Dit plan is niet door naar de stemronde. Op dit moment is er geen acceptabele locatie beschikbaar waarop in 2022 binnen het budget van Schalkwijk aan Zet een fijne skateplek kan worden gerealiseerd. De haalbaarheidscheckers prijzen de plannenmaker voor zijn grote inzet bij dit plan. Hij heeft er goed over nagedacht en veel voorwerk gedaan. Des te jammer dat er nu geen geschikte plekken zijn. De gemeente is zich bewust van de behoefte van jongeren aan moderne buitenspeelplekken en nodigt de plannenmaker uit om op korte termijn in gesprek te gaan over zijn ideeen.

Een mooie nieuw skatepark in schalkwijk, waar jong en oud elkaar kan ontmoeten.

Voor jong en oud die willen skateboarden, steppen of op een BMX fietsen.
Dit betonnen skatepark is een mooie basis om met je vrienden na schooltijd te kunnen spelen.


Argumenten

Argumenten voor

Floor Hooft | 21 september 2021 21:57

In dit deel van Schalkwijk is er geen enkele skatevoorziening, zeker niet nu ook de baan bij de Lidl weg is gehaald. Het is een fijne plek voor een skatebaan, vlakbij de Rudolf Steinerschool, waardoor de kinderen daar 's middags lekker kunnen skaten etc of misschien tijdens een tussenuur hun energie kwijt kunnen.

Reageren


G B | 21 september 2021 22:26

Het lijkt mij een prima plan om een skatepark te realiseren, kinderen spelen toch al zo weinig buiten. Er is een skateparkje bij de Molenplas maar dit ligt te afgelegen en is niet uitdagend genoeg. Daarnaast zijn de pipes daar erg glad en dus gevaarlijk

Reageren


Tilde Russo | 22 september 2021 09:00

Ik vind de skatebaan een geweldig idee, een nieuwe hulpbron voor de buurt en voor al haar inwoners.

Reageren


Ellen Veldman | 23 september 2021 12:33

Wat een super idee!
Lekker kunnen buiten spelen in je eigen buurt.
Andere kinderen ontmoeten en andere die kunnen kijken ernaar.
Misschien dat de "ouderen" ook wel een poging willen wagen om te kunnen skaten, kunnen ze het leren van de kinderen.
Dus, gemeente Haarlem/ Schalkwijk aan zet , gewoon DOEN dit super leuke idee!

Reageren


wilma van den Brand | 23 september 2021 15:47

Als oudere/grootouder weet ik hoe belangrijk het is dat er plaatsen zijn waar de jeugd in een goede omgeving buiten kunnen spelen of dat er buiten activiteiten zijn, dat ze “weggehaald “ worden van de computer, dat ze met enthousiasme weer sportief zijn en “in hun lichaam” komen en “ uit hun hoofd”. Daarom wordt ik blij van dit plan .

Reageren


Seth Adriaensen | 23 september 2021 18:44

Ik zit op de school ernaast (rudolf steiner college) met een heleboel skaters, we hebben het er al best vaak over gehad om een halfpipe te bouwen op precies deze plek maar we zien hier nooit aan toegekomen, dit skatepark zou perfect zijn voor mij en mijn vrienden om na school te skateboarden

Reageren


isa de bont | 23 september 2021 19:04

Ik ben voor want veel mensen van mijn school vinden skaten heel leuk. En als er een skatepark dicht bij het rudulf steiner college zou komen, zou dat helemaal fantastisch zijn! Ik hoop dat het mogelijk is

Reageren


Jim Wessels | 23 september 2021 20:15

Het huidige skatepark slecht en niet meer veilig. Daardoor wordt er al jaren niet meer met plezier gebruik gemaakt van het park. Het park is na al die jaren zeker aan vervanging toe!

Reageren


Remi van Osch | 23 september 2021 21:41

Dit is een goed idee omdat een skatepark laagdrempelig uitnodigt tot bewegen.
Je hoeft niet te vragen of je mee mag doen.
In de parken waar ik ben geweest zag ik kinderen van de basisschool maar ook van oudere leeftijd die te groot zijn voor een 'gewone speeltuin' .
De kinderen moedigen elkaar aan en helpen elkaar door met tips, de tricks uit te leggen.
Er is respect voor de kinderen die goed zijn en het is aan de andere kant helemaal niet erg als je iets niet kan. Iedereen kan het leren...

Reageren


Tim Vreeswijk | 25 september 2021 13:24

Skateboarden is enorm verbindend, dus hoe meer skateplekken hoe beter. Of je goed kan skateboarden of niet, iedereen, jong en oud mag meedoen en heeft plezier. Doen!

Reageren


HP van Stein Callenfels | 27 september 2021 14:12

Skateboarden is de laatste jaren heel populair geworden (zie ook de Olympische Spelen dit jaar), en terecht: de skatecultuur is een te gekke combinatie van sport, straatcultuur, muziek, vormgeving etc. In Haarlem zijn wel een paar spots, maar ver weg van Schalkwijk. Voor de scholen in de buurt is het ook een toffe plek voor skateworkshops, of als locatie voor een video shoot, zie bv Headville in Hoofddorp. Ik zeg doen!

Reageren


Ellen Lefferts | 28 september 2021 09:59

Super plan! Een locatie voor Urban sports is er niet in Haarlem,
Haarlem verdient een skatepark als dit. Wij moeten nu uitwijken naar Hoofddorp of Zeeburgereiland. Hoe gaaf is het als dit straks ook bij ons in Haarlem kan! De saamhorigheid in de parken waar wij komen is geweldig. Niks geen gedoe lekker met elkaar sporten is het moto. Dit is wat de jeugd onder anderen in Schalkwijk nodig heeft. Lekker naar buiten!

Reageren


b.b Doge | 1 oktober 2021 12:46

ik ben voor want ik vind skate leuk

Reageren


Jeroen Blankevoort | 10 oktober 2021 12:19

Ik ben zeker voor! Haarlem is een grote stad waar meer dan 1 groot en goed skatepark toegankelijk moet zijn voor iedereen. Een goed overzicht van alle mogelijke skatepark bestemmingen in Haarlem van oud en nieuw lijkt mij dan ook de beste start. En vandaar uit kunnen we de juiste invulling gaan geven per locatie, zodat er een mooie diversiteit aan skatepark voorzieningen ontstaat. De reden hiervoor is het enorme verschil in skatepark disciplines. Street, park, pool en pumptrack.

Reageren


sacha van den bogaard | 10 oktober 2021 13:26

Super leuk!!! Gaat meer kinderen aanzetten tot buitenspelen en leren skaten!! Top idee!!

Reageren


Meliha Tutak-Yahsi | 19 oktober 2021 08:40

Natuurlijk ben ik voor dit plan. Super leuk en sportief idee ! Heb je al een plek in gedachten waar je het skatepark zou willen plaatsen?

Reageren


Argumenten tegen

kaan goren | 8 oktober 2021 12:11

Ik ben tegen want we hebben al een hele leuke skatepark (T'landje), alleen deze moet een verbeterd worden er is heel veel vrij land om landje heen dus de skatepark kan uitgebreid worden ik vind het dan niet nodig om een heel nieuw park bouwen en het budget kleiner maken voor T'landje alleen omdat landje niet voldoet aan sommige eisen.

Reageren


kamiel geus | 8 oktober 2021 12:29

Ik ben tegen want, we zijn druk bezig met het uitbreiden van het skatepark “ ‘t landje “. Het grote centraal gelegen skatepark in Haarlem. Dit park is nodig aan vervanging toe. Het grootste probleem waar we tegen aan lopen is budget. Liever één groot centraal gelegen park waar veel mensen terecht kunnen dan een klein park op een plek waar niemand komt.
(Heel onhandig dat ik niet meer naar boven kan scrollen om mijn tekst aan te passen of door te lezen)

Reageren


Madelief Severin | 8 oktober 2021 13:06

Ik ben tegen, we hebben geen fijne parkjes in Haarlem en Omstreken, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar het beste wat we hebben in de omgeving is het Landje, en hier zijn we druk bezig met de uitbreiding hiervoor rond te krijgen. Wanneer we ook een park in Schalkwijk gaan bouwen krijgen we op z’n best voor allebei de projecten de helft van het budget en daar kunnen we allemaal niks mee. Liever 1 goed park, dan 2 slechte (ontwerp Schalkwijk is een 3hoek, dat betekent veel botsingen!)

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren