Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is door naar de stemronde

Bankje/picknicktafel speeltuin Ben Liesepad

Door: Tanja Smit
17 september 2021

Een heerlijk omringd speelplaatsje met gras voor de kleintjes. Nu alleen nog een bankje/picknicktafel voor de papa's, mama's, opa's, oma's

- Voor wie?
Ouders, opa's, oma's, overige buurtbewoners. 
- Wat wil je precies gaan doen?
Een bankje/picknicktafel plaatsen.
- Wat hebben de schalkwijkers aan je plan?
Die kunnen lekker zitten in het zonnetje en kletsen terwijl de kleintjes veilig omringomringd spelen. Nu sta ik maar te wachten tot ze uitgespeeld is ... of zit ik op de grond met mooi weer.


Argumenten

Argumenten voor

Huseyin Akkas | 17 september 2021 22:58

Ik ben voor, dan kan iedereen gebruik van kunnen maken

Reageren


Mia Peeters | 21 september 2021 17:18

Ik vind het leuk en fijn voor zowel ouders, als kinderen en alle andere buurtbewoners dat er een bankje komt waar zowel de kinderen weten mijn ouders zijn bij mij en waar ieder die het leuk vindt kan genieten van het spelen van hun kinderen. Ook dat het leuk is om contact te maken met
medebewoners in de omgeving van hun kinderen.

Reageren


Anja Lucassen | 22 september 2021 22:01

Als kind speelde ik in de jaren 60/70 ook altijd in de speeltuintjes langs het Ben Liesepad. Toen was er bij elke zijstraat een speeltuintje! Een bankje is ook fijn voor de oudere buurtbewoners om uit te rusten tijdens een wandeling. Meer bankjes op verschillende plekken in Schalkwijk zou een aanwinst zijn voor iedereen!

Reageren


Yvon Yvon | 25 september 2021 20:28

Voor! Topidee. Goed initiatief

Reageren


Lia Vermeer | 25 september 2021 22:10

Ik ben voor omdat het belangrijk is dat ook de oma - en opa’s zo ook gezellig contact kunnen hebben en ook zo op de kleintjes kunnen letten. Die zijn heel blij met dit speeltuintje.

Reageren


Argumenten tegen

Frank Koster | 6 oktober 2021 16:28

Het plaatsen van een bankje werkt een hangplek in de hand. In het verleden heeft de speelplaats al voor veel hangjongeren gezorgd die tot laat in de avond blijven en veel lawaai maken. Wij als directe buren hebben daar veel last van. Vrijwel alle direct omwonenden zijn deze mening toegedaan en zijn tegen de plaatsing van een bankje.

Reageren


Tom de Wit | 6 oktober 2021 17:34

Wij zijn de bewoners die er recht op uitzien.
Het plaatsen van zo'n picknickbank zou ons mooie uitzicht ernstig verstoren.. plus het feit dat er dan gemakkelijk hangjongeren gaan"chillen"
Tom de Wit

Reageren


c. meier | 12 oktober 2021 09:53

afgelopen voorjaar had ik ook het idee dat een bankje op deze plek wel leuk zou zijn.
Alleen….. na overleg met de omwonenden( zij waren er allemaal tegen !) heb ik afgezien van dit plan, omdat zij in het verleden ernstige overlast hebben ondervonden, toen er nog wel een bankje stond.
kennelijk heeft de initiatiefneemster vergeten de omwonenden te vragen wat zij van het plan vinden, wat wel een vereiste is bij het
inbrengen van een plan
Ineke Meier.

Reageren


M. Weber | 12 oktober 2021 13:47

Ook wij zijn zeker geen voorstander van een bankje. Het klinkt wel leuk om bij de spelende kids te zitten, maar voor ons als direct omwonenden betekent zo'n bankje veelal overlast van hangjongeren (tot op het late uur) en zwerfvuil. Wij wonen hier nu 33 jaar en spreken uit ervaring.
Met vriendelijke groet.


Reageren


vladimir oesoenjan | 12 oktober 2021 17:47

Ik ben er op tegen!! Want helaas is het voor ons erg vervelend, en wij zitter er echt niet op te wachten, het is nu eindelijk nu wat rustiger dan voorheen in de jaren, wij hebben er heel erg veel onrust en overlast van gehad, en willen het nu niet dat het nu nog erger wordt!
Is voor ons niet prettig als mede naast bewoners, en ook niet voor onze kinderen, .

Reageren


vladimir oesoenjan | 12 oktober 2021 17:58

Wij zijn er heel erg op tegen! Want Het is al een bende en rotzooi achter het struiken, en wordt nooit schoongemaakt en onderhouden.
Er zijn altijd hangjongeren tot heel laat in de
avond, wat ontzettend veel voor onrust en overlast zorgt! En als er nu nog een bankje komt, dan wordt de kans daarop alleen maar vergroot, zal er meer overlast zijn,en juist meer hangjongeren!Jaren terug is er bij ons meerdere keren ’ ingebroken, en het voelt voor ons niet fijn en gemakkelijk!
wij zijn er op teg

Reageren


Eva Cornet | 13 oktober 2021 18:04

Deze bank komt pal voor de tuinen van de bewoners die aan het grasveldje wonen. Dat is een te erge inbreuk op hun privacy. Daarbij komt dat er veel hangjongeren in de wijk zijn, en gelukkig op dit moment maar beperkt in de Mathijsenstraat/Ben Liesepad. Zo'n bankje/picknicktafel zorgt ervoor dat de overlast 's avonds weer veel te groot wordt en ik loop daar elke avond met mijn honden en dan voel ik mij onveilig. Bovendien zijn er al 2 grotere speeltuinen met bankjes in de buurt om naartoe te gaan

Reageren


Pim van Wees | 17 oktober 2021 18:24

Wij zijn tegen het plaatsen van een bankje bij het speeltuintje Ben Liesepad / Mathijsenstraat. Deze plek is nu al een plek voor hangjongeren met name 's-avonds. Dit zal alleen maar verergeren en extra overlast veroorzaken in de vorm hard praten tot schreeuwen (zeker bij drank en of drugsgebruik), zwerfvuil en agressie bij het aanspreken op hun gedrag. Daarbij wordt de groenstrook ter plekke door buurtbewoners verzorgd. dit gebied ziet er nu prachtig uit en dat willen we graag zo laten.

Reageren


O Kluver | 18 oktober 2021 22:30

Ik ben geen voorstander van het plaatsen van een bankje/picknick tafel! Wij wonen hier ruim 27 jaar ,er is een tijd geweest dat er behoorlijk wat overlast was van hangjongeren op die locatie!
Met geluidsoverlast/vuil tot gevolg.
De laatste jaren is het redelijk onder controle.
Wij hebben destijds niet echt een bankje gemist,toen onze opgroeiende kinderen daar speelde.
De ellende was er ook toen er nog geen hekwerk om het speelplaatsje was
Jammer ook dat het idee niet even besproken is.

Reageren


Fam. Logemann | 22 oktober 2021 10:46

Wij zijn tegen, wij zijn directe buren van de plek waar het bankje enz zou moeten komen te staan. Het plaatsen van een bankje werkt een hangplek voor zowel jongeren als mensen die graag buiten tot laat in de avond willen bellen. Dit merken wij nu al omdat er gebruik wordt gemaakt van de paaltjes op het Liesepad. En wij weten dat meer directe omwonenden zijn deze mening toegedaan en zijn daarom tegen het plaatsen van een bankje of picknickbank. En dan nog maar niet hebben over het zwerfafval.

Reageren


john bras | 24 oktober 2021 20:23

Ik ben tegen. Zo,n bankje werkt alleen maar een hangplek in de hand. In de afgelopen jaren is er door deze hangjongeren ook al regelmatig een speeltoestel, bedoeld voor de allerkleinste kinderen, gesloopt. Echt, zo’n picknicktafel op die plek is vragen om problemen.

Reageren


Yvonne Bras | 24 oktober 2021 20:25

Ik ben zeer tegen een bankje/ picknick tafel in het speeltuintje aan Ben liesepad ter hoogte van Mathijsenstraat.
Er is nu een hele mooie bloementuin gecreëerd en ik voorzie problemen met hangjongeren en vuil en afval achterlaten. Dat is al jaren het geval geweest. Het is jaren onrustig geweest door veel geluidsoverlast. Nooit gemist toen wij kleine kinderen hadden. GEEN BANKJE DUS! Het is ook een SPEELTUINTJE!

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren